Mest mixen

Elke veehouder doet het: mest mixen. Want homogene mest is waardevol bij het runnen van de boerderij. Gebruikmaken van een mestmixer is goed nieuws voor de bodem, de melkkwaliteit, het milieu & de leefomgeving van de koeien die op stal staan. Daarvoor is regelmatig mest mixen wél nodig. En dat kan best lastig zijn. Dit werk vraagt veel tijd en de ene keer lukt het eenmaal beter dan de andere. Wij helpen graag bij de aankoop van jouw ideale mestmixer, die de mest altijd soepel rond krijgt.

Mestmixer in frame
http://Drijfmest%20in%20beweging%20met%20een%20mestmixer

Over de mestmixer

De mestmixer behoort al lange tijd tot de standaarduitrusting van veehouderijen. Deze machine is speciaal bedoeld om de inhoud van de mestput, mestkelder & mestsilo rond te krijgen. Een mestmixer bestaat uit een roerwerk met meerdere bladen. Afhankelijk van de mestsoort & de capaciteitswens kunnen dit 2 of 3 stuks zijn. Mestmixers zijn leverbaar met twee vormen van aandrijving. Wij hebben types die op brandstof werken & modellen die op stroom draaien. 

Neem contact op
http://Klaas%20geeft%20advies%20aan%20een%20jonge,%20Friese%20boer

Hoe kunnen we jou verder helpen?

Interesse in een elektrische mestmixer? Of benieuwd naar andere oplossingen op het gebied van mestbewerking? Onze agrarische verkoopadviseurs weten er alles van & helpen graag bij het maken van de juiste keus. Plan telefonisch of per e-mail een afspraak met één van hen. In drie stappen werken we toe naar het beste advies voor jouw bedrijf. Nieuwe tractormixer nodig? Regelen we meteen voor je!

  1. Kennismaken & oriënteren: Onze adviseur komt langs voor een bak koffie en een goed gesprek. Het doel van het bezoek is om jouw persoonlijke wensen aan te geven en dat gekeken wordt naar de situatie op jouw veehouderij. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van jouw mestbewerking en om beter advies te kunnen geven.
  2. Adviseren & terugkoppelen: Binnen ons ruime aanbod aan merken & producten zoeken we naar de best passende optie. We hebben verscheidene productfolders bij ons, waardoor we ter plekke al samen de mogelijkheden kunnen bekijken. En anders koppelen we ons advies snel aan je terug, waarna we een vrijblijvende offerte sturen.
  3. Leveren & installeren: Na akkoord op de offerte maken wij je bestelling gereed. De verwachte levertijd geven we van tevoren altijd aan, waarna we met jou en onze monteurs van Solliq Service een afspraak kunnen maken om de machine(s) te plaatsen & installeren.
Meer over ons
http://Elektrische%20mestmixer%20van%20EYS%20Metal%20boven%20de%20mestput

Werken met een mestmixer

Mest mixen heeft geen introductie meer nodig. Het principe is eenvoudig & dat maakt het werk makkelijk. Tegelijkertijd is dit niet alleen maar positief. In de praktijk zien we dat de manier van mest mixen soms van erf tot erf verschilt. De ene veehouder doet dit gelijk ’s ochtends na het melken; de ander mixt alleen wanneer het uitkomt. Cruciaal bij het werken met een mestmixer is de veiligheid. Vanwege de concentraties aan gassen die vrijkomen & de risico’s voor mens & dier, is er een checklist voor het mest mixen.

  1. Breng dieren (bij voorkeur) naar een andere plek of een veilige locatie in de stal met voldoende ventilatie.
  2. Beperk risico’s & ga alleen mestmixen wanneer de wind (uit de goede hoek) waait.
  3. Zorg voor een goede ventilatie in de stal door deuren & windschermen te openen.
  4. Vermijd dat koeien met hun koppen boven de roosters hangen bij het mest mixen.
  5. Mix drijfmest bij voorkeur in de ochtend, zodat gassen lang genoeg de tijd hebben om uit de melkput te trekken.
Zoek contact voor meer advies
http://Mestmixer%20van%20EYS%20Metal%20boven%20de%20mestput

Verschillende typen mestmixers

Op zoek naar de beste keus in mestmixers? Wij leveren meerdere elektrische mestmixers & tractormixers met specifieke afmetingen & unieke eigenschappen, waaronder die van Stallkamp en Van der Meer. Zo hebben we voor elke situatie een passende machine waarmee veehouders probleemloos hun mest rond krijgen. Daarnaast helpen we ook met een oplossing voor het mest pompen en de wens om mest te scheiden.

Neem rechtstreeks contact op
http://Mestscheider%20van%20EYS%20op%20geleiderrails

Elektrische mestmixer

Makkelijker, efficiënter en voordeliger mest mixen? Een elektrische mestmixer geeft het allemaal! Die helpt jou om tijd, arbeid & geld te besparen. Klaar de klus geheel automatisch. Stel het meest gunstige tijdstip in om stroom te tappen. Of laat de machine draaien op zelfopgewekte energie. En houd alle tijd over om andere werkzaamheden op te pakken!

Plannen voor nieuwbouw of stalrenovatie? Hét perfecte moment om over te stappen op elektrische mestmixers! Vraag ons om vrijblijvend & persoonlijk advies bij het maken van de juiste keuze! 

Neem contact op voor advies
http://Van%20der%20Meer%20tractormixer%20demonstratie

Tractormixer

Op meerdere plaatsen mest mixen? Werken met een trekkermixer betekent flexibel & mobiel zijn. Het is de snelste oplossing om mest homogeen te krijgen. Ook voor de meest budgetvriendelijke investering (op korte termijn) ben je met een nieuwe tractormixer zéker geholpen!

Vraag een offerte aan
http://Koe%20in%20het%20land%20close-up

Mest mixen maakt beter mestbeheer

Regelmatig mest mixen is één van de manieren om jouw mestbewerking een flinke stap vooruit te helpen. Homogene mest biedt namelijk vele voordelen. Zo weet je tijdens het uitrijden zeker dat elke hectare dezelfde (juiste) hoeveelheid nutriënten krijgt. Daardoor blijft ook de melkkwaliteit constant op peil. In en rondom de stal blijft de lucht schoon voor mens & dier. En kies je dan ook nog eens voor een elektrische mestmixer, dan kun je zelfs het mest mixen volledig automatiseren. Daardoor kun jij efficiënter met je tijd omgaan.

Ontdek meer oplossingen voor mestbewerking

Advies nodig in mest mixen?

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een mestmixer?
Welke mestmixer is de beste keus?
Wat is de levensduur van een mestmixer?
Hoe duur is een mestmixer?
Hoeveel onderhoud heeft een mestmixer nodig?