Mest scheiden

Steeds meer veehouders doen aan mest scheiden. Hierbij wordt drijfmest omgezet in twee aparte stromen: dunne & dikke fractie. Mestscheiding is om meerdere redenen aantrekkelijk. De financiële voordelen zijn meestal bepalend. Maar gescheiden mest biedt ook kansen om de gezondheid & het welzijn van jouw koeien te verbeteren. En om het uitrijden makkelijker & efficiënter te maken.

 

Lees verder of neem gelijk contact met ons op voor persoonlijk & vrijblijvend advies in mestscheiders!

 

Mestscheider op geïmproviseerde bunker naast de stal
http://Dikke%20fractie%20uit%20EYS%20mestscheider

Wat is een mestscheider?

De mestscheider is een robuuste machine, ontwikkeld om veehouders verder te helpen met hun mestbewerking. Er zijn diverse oplossingen om te komen tot een vaste- en vloeibare meststroom. De verschillen zitten vooral in de opbouw van machines, maar óók in de scheidingstechniek. Zo werkt de ene machine drukloos met een rolpers, waar de ander mest scheidt met behulp van een vijzelpers. Eén zekerheid voor elke gebruiker: de mestscheider verdient zichzelf terug & is daarna winstgevend!

Meer over onze mestscheiders
http://Aan-%20en%20afvoer%20van%20mest%20voor%20het%20scheiden%20door%20de%20mestscheider

Proces van mestscheiding

Mest scheiden is geen hogere wiskunde. Dit betekent dat iedere veehouder kan profiteren van gescheiden mest op het erf. Drijfmest bewerken tot dunne & dikke fractie is een innovatief maar simpel proces. Zo ziet het stappenplan van mestscheiding eruit.

  1. Aanvoer drijfmest: Om mest van de put of kelder bij de mestscheider te krijgen, is altijd een mestpomp nodig. Via slang- en leidingwerk, gekoppeld aan de machine, komt drijfmest aan de invoerzijde naar binnen.
  2. Mestbewerking: De mestscheider perst door middel van een ronddraaiende vijzel of rolpers het vocht uit de doorgevoerde mest. In feite gebeurt ongeveer hetzelfde bij het uitknijpen van een vochtige doek of spons. Via een bedieningskast wordt de machine aangestuurd en kunnen de juiste instellingen worden bepaald voor optimaal resultaat.
  3. Afvoer dunne fractie: Het uitlekkende vocht verlaat de mestscheider meteen aan de uitvoerzijde en stroomt via slang- en leidingwerk terug de put in. Deze fractie is nu gezuiverd van grote deeltjes vaste mest en daarmee dunner & vloeibaarder.
  4. Afvoer dikke fractie: Mestscheiders worden standaard op hoogte geïnstalleerd, bijvoorbeeld op een bunker van beton of bovenop een andere stevige constructie. De reden hiervoor heeft alles te maken met de afvoer van dikke fractie. Aan het uiteinde van de vijzel of rolpersen valt de droge meststof door een gat in de bunker naar beneden & komt terecht op één bult. Daar blijft het vervolgens droog liggen.
  5. Resultaten na mestscheiding: Gescheiden mest zorgt voor meer grip & controle op mestbewerking en levert daarnaast vele voordelen. Dikke fractie is een stevig, veerkrachtig én hygiënisch(!) product. Kortom: het meest voordelige & betere alternatief voor je ligboxstrooisel. Dunne fractie is een zuivere vloeistof, wat het uitrijden van de mest stukken makkelijker (dus: efficiënter) en effectiever maakt.
Ontdek alle voordelen van mest scheiden

KD-S300P op bunker te stralen
Melkveehouder Breeuwsma pakt de gescheiden mest op met de shovel
Gescheiden mest instrooien
Gespreid bedje van biobedding
http://Mest%20scheider%20op%20bunker,%20gescheiden%20mest%20op%20bult%20en%20instrooier

Soorten mestscheiders

Bij Solliq Agra vind je de mestscheider die het beste bij jouw bedrijf past. En dat is óók voor de loonwerker die op verschillende locaties vragen krijgt om mest te scheiden. Wij voeren meerdere betrouwbare merken & hebben zowel een mobiele- als vaste mestscheider te koop. Met ons uitgebreide assortiment aan mestscheiders helpen we onszelf, maar vooral jou, om dadelijk de juiste machine op het erf te laten draaien.

Laat je vrijblijvend adviseren
http://KD-S135M%20of%20Keydollar%20DryBed%20op%20bunker

Keydollar mestscheider

Keydollar is een Nederlandse fabrikant die op eigen bodem uitstekende mestscheiders produceert. Zij is zelfs voorloper op de markt van mestscheidingstechniek & levert machines die specifiek bedoeld zijn voor bepaalde typen bedrijven. Daardoor kan zowel de kleine als grote veehouder rekenen op een mestscheider die voldoet aan de verwachtingen en die evt. persoonlijke wensen en behoeftes waarmaakt.

Vraag de Keydollar productcatalogus aan
http://EYS%20mestscheider%20op%20een%20bunker%20in%20Turkije

EYS mestscheider

Solliq Agra is exclusieve dealer van EYS mestscheiders in Nederland. EYS Metal is een internationale machinebouwer en -ontwikkelaar, waarvan de producten inmiddels heel de wereld rondgaan. Deze machines leveren opvallend goede prestaties, zelfs onder de meest zware omstandigheden. Een sterk kenmerk van de EYS mestscheider is het pure gemak & snelheid waarmee de machine open of in- en uit elkaar kan worden gehaald. Ideaal voor het schoonmaken, onderhouden, repareren of het verhelpen van verstoppingen.

Vraag de productfolder aan
http://Regioadviseur%20Klaas%20neemt%20polshoogte%20bij%20de%20klant

Hoe we jou helpen met mest scheiden

Zo werken we niet: willekeurig een mestscheider verkopen. Zo werken we wel: kijken welke mestscheider het beste bij jouw wensen én je bedrijfssituatie past. Dat ontdekken we in drie stappen. En zelfs tijdens het gebruikmaken van de machine blijven we bereikbaar voor hulp, advies & vragen.

  1. Afspraak op locatie: We komen eerst langs voor een kennismaking, waarbij onder andere jouw huidige mestbewerking & persoonlijke wensen worden besproken.
  2. Advies op maat: Onze verkoopadviseur heeft meerdere mestscheiders om aan te bieden. Maar niet elke machine is geschikt. Daarom kijken we per bedrijf naar het best passende voorstel. Vervolgens maken we daar vrijblijvend een offerte voor op.
  3. Levering & montage: Na akkoord hebben we opnieuw contact over de verwachte leverdatum & plannen we samen een afspraak in voor plaatsing & installatie van de mestscheider door één van onze collega’s van Solliq Service.
Meer over onze verkoopadviseurs
http://Veehouder%20met%20dikke%20fractie%20in%20zijn%20handen

Waarom mest scheiden?

Veehouders scheiden hun koemest om verschillende redenen. Omdat gescheiden mest antwoord biedt op meerdere uitdagingen. Denk aan: hoge kosten voor strooisel of afzet van mest, manke koeien, blessures aan beenderen, diverse infecties (zoals klauwzeer) en moeite bij het uitrijden van drijfmest. Mest scheiden maakt het óók mogelijk om de melkproductie te verhogen.

Ontdek al onze oplossingen voor mestbewerking
http://Twee%20koeien%20genieten%20in%20een%20ligbox%20gevuld%20met%20gescheiden%20mest

Comfortabel boxenstrooisel

Uit de mestscheider valt bio-bedding: een droog, stevig & veerkrachtig product. Daarmee zorg jij voor maximaal koecomfort in de boxen. Instrooien met gescheiden mest betekent bovendien besparen op inkoop van andere strooisels en is zéker niet minder hygiënisch. Zorgvuldig werken is alles!

Laat ons jouw besparing berekenen!
http://Boerderij%20van%20bovenaf

Melkproductie verhogen

Veel gebruikers van een mestscheider valt het op: koeien liggen vaker én langer in een box gevuld met dikke fractie. Goed nieuws voor boeren die hun melkproductie willen verhogen. Een liggende koe geeft meer liters melk. En dan komt de vuistregel ‘één uur extra in de box is één liter extra per dag’ om de hoek kijken.

Neem contact op
http://Mest%20uitrijden%20op%20het%20land

Efficiënter uitrijden

Met dunne fractie is het makkelijker, efficiënter & effectiever bemesten. Vaste stof is door de mestscheider eruit gefilterd, waardoor je beschikt over zuivere gier. Zo komen nutriënten op de gewenste plek in de bodem terecht.

Vraag om advies

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Ook daar geven we graag een antwoord op. Zoek contact met ons via 085 109 25 10 of stuur een e-mail naar agra@solliq.com!

Welke mestscheider moet ik kopen?
Welke voordelen heeft mest scheiden?
Wat is de prijs van een mestscheider?
Hoeveel onderhoud heeft een mestscheider nodig?

Meer weten over gescheiden mest?

Ontdek meer informatie