15+ jaar ervaring
Agrarische specialisten
Persoonlijk advies
Eigen serviceteam

Traditionele strooisels zoals stro, zaagsel en kalkmengsels worden steeds duurder. Mestscheiding via een loonwerker is een alternatief, maar vraagt de nodige planning. Bovendien: ingekuilde mest verliest haar luchtige structuur en zorgt voor extra arbeid. Werken met een eigen mestscheider is de oplossing om altijd over vers & veerkrachtig strooisel te beschikken – voor optimaal koecomfort en het meeste voordeel op langere termijn.

Vers ingestrooide bio-bedding in de ligboxen
http://Stressgevoelige%20koe%20ligt%20ontspannen%20te%20herkauwen%20in%20een%20ligbox%20gevuld%20met%20biobedding%20uit%20de%20mestscheider

Optimaal ligcomfort in biobedding

Biobedding biedt een zacht, veerkrachtig ligbed waarin koeien comfortabel rusten. Geen schaafplekken, geen harde ondergrond – wel ontspannen dieren die soepel opstaan, vlot vreten & rustig herkauwen. Minder stress is meer melk, een gezonde huid én optimaal koecomfort: dat is de kracht van biobedding.

Neem contact op
http://Piter%20Gerben%20Palma%20strooit%20dikke%20fractie%20in%20de%20ligboxen%20met%20zijn%20instrooier

Kosten besparen op strooisel aankopen

Vergelijk meerdere strooisels eenvoudig op belangrijke punten met biobedding, waaronder de geschatte kosten per jaar op basis van actuele cijfers. Bereken pijlsnel het financiële voordeel van werken met dikke fractie uit een mestscheider. Maak vrijblijvend gebruik van onze slimme vergelijkingstool!

Check de strooiselvergelijker

Biobedding in ligboxstallen: kans of risico?

Het gebruik van biobedding in ligboxstallen roept uiteenlopende meningen op. Veel melkveehouders zijn enthousiast over de voordelen, terwijl anderen nog twijfelen vanwege zorgen over hygiëne en diergezondheid. Deze twijfels zijn begrijpelijk, maar volgens een artikel in vakblad Veeteelt (juli 2023) zijn ze vaak niet terecht.

Het succes van stalstrooisels hangt minder af van het type stalstrooisel en meer van het management daaromheen. Met goed boxmanagement kan biobedding zelfs beter presteren. Zowel een dierenarts als een specialist in uiergezondheid bevestigen: wie zorgvuldig aandacht heeft voor de ligboxen, profiteert van een comfortabele, duurzame & effectieve oplossing in de stal.

Lees het volledige artikel
http://Boer%20loopt%20langs%20ligboxen%20gevuld%20met%20biobedding

Goed boxmanagement met biobedding

  • Verwijder mest en urine voordat je instrooit, om vervuiling en broei te voorkomen.
  • Strooi in dunne lagen van 5 tot 10 cm en bouw het ligbed geleidelijk op voor een stabiele structuur.
  • Zorg voor een goed afgestelde mestscheider en homogeen gemixte mest; klanten zien de beste resultaten bij een DS-percentage van circa 33% of hoger.
  • Ventileer de stal goed en strooi twee tot drie keer per week in dunne lagen om de dikke fractie snel te laten uitdrogen tot 50–60% drogestof (DS).
  • Eenmaal op niveau kan de strooifrequentie iets omlaag, maar regelmatig bijstrooien blijft het meest effectief voor hygiëne en comfort.
  • Let op de juiste afstelling van de diepstrooiselboxen, zodat koeien comfortabel liggen en de boxen schoon blijven.
  • Gebruik kalk alleen incidenteel. Door de neutrale pH van dikke fractie is de combinatie met kalk meestal niet nodig.

Veelgestelde vragen over biobedding

Wat heb ik nodig voor een eigen mestscheider?
Wat als er een storing is aan mijn mestscheider?
Hoe houd ik mijn mestscheider optimaal in werking?
Hoe droog moet biobedding zijn?
Heeft biobedding invloed op de melkproductie?
Wat is biobedding?

Meer weten over biobedding?

Neem direct contact op!