Mest pompen

Mest pompen is een must. Lang niet iedere dag, maar de mestpomp is hoe dan ook onmisbaar. Bij het transport naar het land voor bemesting of het verplaatsen van drijfmest naar de silo (of een ander opslagsysteem). Eén ding is zeker: laat die van jou het afweten, dan is dat meestal niet het ‘goede’ moment. Een snelle oplossing is gewenst. Wij schakelen meteen met ons direct leverbare aanbod robuuste & betrouwbare mestpompen. Om mest niet alleen snel, maar ook weer soepel van A naar B te krijgen! 

 

Mestpomp kapot? Neem hier contact op voor een nieuwe!

 

Gedompelde, elektrische mestpomp in silo
http://Dompelpompen%20van%20EYS%20Metal

Wat is een mestpomp?

Voor het eerst zelf een mestpomp kopen? Bepaal van tevoren aan welke verwachtingen deze moet voldoen en of je verder zelf nog wensen hebt. Een mestpomp is vaak speciaal ontworpen om met grote capaciteit dikkere (vloei)stoffen te verplaatsen. Heel anders dan een willekeurige pomp. Bedenk dat een koe gemiddeld 26 kuub mest per jaar produceert. En wetende dat drijfmest bestaat uit een vast en een vloeibaar gedeelte. Dan moet een mestpomp zelfs onder deze zwaardere omstandigheden flinke capaciteit blijven draaien.

Alles over onze mestpompen
http://Aan-%20en%20afvoer%20van%20mest%20voor%20het%20scheiden%20door%20de%20mestscheider

Wanneer mest verpompen?

Het hebben van een eigen mestpomp komt op verschillende momenten van het jaar goed uit. We zetten een aantal situaties onder elkaar waarin mest verpompen noodzakelijk is.

  • Uitrijden van mest: Het verpompen van mest uit kelders en putten gebeurt uiteraard vooral in het voorjaar & de zomer om te kunnen bemesten. En of je er nu voor kiest om te sleepslangen of gebruikmaakt van een giertank; beide keren moet mest op het land zien te komen. Een degelijke mestpomp helpt jou daarbij.
  • Mestputten legen: Zodra september aanbreekt, is het einde mestseizoen. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen mest meer is. Juist omdat veehouders het voor minstens een halfjaar niet op eigen bedrijf kwijt kunnen & mogen, wordt drijfmest massaal opgeslagen in mestsilo’s en mestzakken. En bij het transport vanuit de kelder daarnaartoe komt een mestpomp kijken.
  • Mest scheiden: Steeds meer Nederlandse veehouders doen aan mest scheiden. Een mestscheider maakt van één massa drijfmest twee aparte stromen: dikke fractie & dunne fractie. Daar hebben boeren op meerdere manieren profijt van bij het runnen van hun bedrijf. Voor de aanvoer vanuit de put naar deze machine is een mestpomp nodig.
Krijg persoonlijk advies van onze specialist!
http://Mestpomp%20van%20EYS%20in%20een%20opslagsysteem

Soorten mestpompen

Denk je aan het verpompen van mest, dan komen twee typen machines naar voren: de centrifugaalpomp en de verdringerpomp. Beide hebben een eigen principe om mest van de ene plek naar de ander te brengen. Ook de vorm van aandrijving verschilt per machine. En er zijn zelfs mestpompen ontworpen die speciaal bedoeld zijn om dikkere mest te pompen. Lees hierna meer of volg het stappenplan voor welke mestpomp jij het beste kunt kopen.

Keus al gemaakt? Vraag een offerte aan!
http://Elektrische%20mestpomp%20DKP%20op%20mobiele%20bok

Verdringerpomp

Heb je een flinke afstand te overbruggen met de mest? Grote kans dat je zoekt naar een verdringerpomp! Deze mestpomp staat bekend als een zeer krachtig type. Het verbaast dan ook niet dat veehouders die te maken hebben met dikkere mestsoorten, meestal ook een verdringerpomp nodig hebben. Daarbij bestaat de keus uit twee typen: de lobbenpomp en de wormpomp.

Meer weten over onze verdringerpompen
http://Stallkamp%20mestpomp%20in%20opslagsysteem

Centrifugaalpomp

Veel capaciteit in korte tijd draaien bij het verpompen van mest. Dat is precies wat een centrifugaalpomp presteert. Geschikt voor het verplaatsen van mest over minder lange afstanden & met een minder grote drukopbouw dan verdringerpompen. Herkenbaar aan deze mestpomp is dat het motorhuis in de mest wordt gedompeld, waar de verdringerpomp volledig op het droge blijft staan.

Meer weten over onze centrifugaalpompen
http://Jan%20Hendrik%20in%20gesprek%20met%20een%20potentiële%20klant%20op%20de%20Agrarische%20Schouw%20in%20Joure

Hoe wij jou helpen aan de juiste mestpomp

Hoewel onze verkoopadviseurs graag langskomen om te beoordelen welke mestpomp het beste bij de bedrijfssituatie past, doen we dit meestal niet. Uit ervaring met het verpompen van mest weten de meeste veehouders precies welke ze zoeken. Daarnaast gaat de vraag om een nieuwe mestpomp vaak samen met de wens om snelle levering. Wij geven daarom de voorkeur aan telefonisch contact of per e-mail. Zeker weten dat je de juiste mestpomp voor ogen hebt? Leg het voor aan één van onze specialisten!

 

Maak kennis met onze verkoopadviseurs!

Beter mestbeheer: de voordelen van juist mest verpompen

Met een mestpomp die perfect aansluit bij de bedrijfssituatie, kunnen veehouders hun mestbewerking eenvoudig optimaliseren. Dit houdt in: profiteren van voordelen in de wijze van werken. Beter mestbeheer is hoe wij dit ook wel noemen. Bij de aanschaf van de juiste mestpomp betekent dit concreet het volgende:

  1. Efficiënter werken: Voor veehouders die zich afvragen waarom het verpompen van mest zoveel tijd kost, zijn mogelijk toe aan een mestpomp met grotere capaciteit. Of een ander type mestpomp dat minder arbeid met zich meebrengt. Daardoor kunnen zij efficiënter met hun tijd omgaan & meer aandacht richten op andere bezigheden. Wij zoeken graag mee naar zo’n ideale mestpomp. Neem vrijblijvend contact op!
  2. Efficiënter stroomverbruik: Mest verpompen met een machine op elektriciteit is hoe dan ook duurzamer dan kiezen voor een mestpomp op brandstof. Maar: onnodig stroom verbruiken is ook zonde. Met zonnepanelen op het bedrijf valt dit financieel misschien wat mee. Anders loont het zéker om een mestpomp te kopen die de klus sneller & efficiënter klaart. Vraag een brochure aan voor ons elektrische aanbod!
  3. Efficiëntere bedrijfsprocessen: Niet voor niets heeft bijna elke veehouder wel een mestpomp in de schuur staan. Het is super handig om altijd zelf één achter de hand te hebben. Eén van de redenen: minder afhankelijk zijn van een loonwerker om mest te verpompen. Zo sta jij niet te wachten tot het uitkomt, maar kan je mestbewerking altijd blijven doorgaan. Vraag ons om een vrijblijvende offerte voor jou op te stellen!
Ontdek al onze oplossingen voor beter mestbeheer

Veelgestelde vragen (FAQ)

Staat jouw vraag er niet tussen? Ook daar geven we graag een antwoord op. Zoek contact met ons via 085 109 25 10 of stuur een e-mail naar agra@solliq.com!

Welk type mestpomp heb ik nodig?
Wat kost een nieuwe mestpomp?
Welke mestpomp is de beste?
Wat zijn de verschillen tussen een centrifugaalpomp en een verdringerpomp?
Kan ik ook mest verpompen met een traditionele pomp?

Hulp of advies nodig?

Neem contact op