3 tips voor meer stalcomfort

Mestscheider Diergezondheid Dierwelzijn Duurzaam mestbeheer Gescheiden mest Hygiëne Koecomfort Ligboxstrooisel Stalcomfort

Tip 1: Stap over op biobedding voor optimaal koecomfort

Als het melkvee op stal staat, worden de ligboxen natuurlijk ook intensiever gebruikt. Het belang van een kwalitatief ligbed wordt juist dan extra belangrijk. De kans is namelijk groot dat het vee meer strooisel – bijvoorbeeld de combinatie vlas-kalk-stro – uit de boxen vandaan trapt. Je kunt nu twee dingen doen: meer bijstrooien en dus nog meer kosten maken in deze extreem dure tijden óf akkoord gaan met minder stalcomfort en niet extra strooisel gebruiken. Wij hebben een circulair alternatief, waarmee je kosten bespaart en uitstekend koecomfort kunt bieden. Dit strooisel is altijd voorradig, ’s winters zelfs in overvloed: gescheiden mest of biobedding! Hoe krijg je dit voor elkaar? Met één van onze robuuste mestscheiders!

Inmiddels hebben in Nederland al meer dan 2000 melkveehouderijen de overstap gemaakt naar biobedding vanwege de aanzienlijke kostenbesparing, de voordelen van circulair werken en het verrassend hoge koecomfort. Lijkt het scheiden van drijfmest jou ook wel wat? Informeer ernaar bij onze mestbewerkingsspecialist: 085 109 25 10 of agra@solliq.com!

Tip 2: Voorkom overvolle mestkelders

Voordat je het in de gaten hebt, staat de mest alweer tot aan de roosters. Misschien loopt het er zelfs overheen. Koeien die door de eigen mest heen banjeren, lopen onnodig hoog risico op klauwproblemen. Meer dan vervelend als het zover komt natuurlijk! Je steekt de energie liever in het optimaliseren van de melkproductie dan in het helen van wonden of ontstekingen. Toch? Door mest om te zetten in boxstrooisel kun je deze problemen eenvoudig voorkomen. Zo blijft er na mestscheiding een dunne fractie over, wat natuurlijk veel minder ruimte inneemt dan drijfmest. Het mestpijl in de put daalt flink. Zo ook jouw stresslevel. Mocht je alsnog een overschot van drijfmest hebben, dan is het zelfs mogelijk de dikke fractie op te slaan om deze vervolgens gemakkelijk af te zetten. Op zoek naar meer geldige redenen om mest te scheiden? Klik hier!

Tip 3: Bezoek een collega-veehouder met ervaring

Wij brengen je graag in contact met een veehouder om de hoek die al jaren ervaring heeft met onze mestscheider. Mocht je twijfels hebben bij gescheiden mest in de boxen, benieuwd zijn naar gebruikservaringen en de manier van werken met een mestscheider, dan kunnen zij daar natuurlijk het beste antwoord op geven. Afspraak plannen? Bel naar 085 109 25 10 of richt een e-mail aan agra@solliq.com!

Interesse in een mestscheider? Ga naar de contactpagina, vul het formulier in & je hoort snel van ons!